Izleti

Smješteni na jugu srednje Dalmacije, Tučepi mogu biti izvrsno polazište za brojne izlete po Dalmaciji, otocima te kopnenoj Dalmaciji i Hercegovini.

Izleti

Smješteni na jugu srednje Dalmacije, Tučepi mogu biti izvrsno polazište za brojne izlete po Dalmaciji, otocima te kopnenoj Dalmaciji i Hercegovini.

Planina Biokovo

Minibusom možete stići do nekog dijela planine, a potom kratkom šetnjom do Svetog Jure. Možete ići i na izlet koji uključuje petosatno pješačenje kroz gustu borovu šumu i padine po kojima skaču divokoze i ovce. Planina Biokovo, koja se uzdiže iznad Tučepa, nudi bezbroj mogućnosti za šetače. Najviši vrh Biokova je Sveti Jure (1762m). Ponesite dovoljno vode. Još jedno popularno mjesto je Botanički vrt, u blizini Makarske, u blizini sela Kotišina, do kojeg se može doći markiranim stazama iz Makra.

Skywalk Biokovo

“Skywalk”. Izrađen u obliku potkove, Skywalk se nalazi na rubu litice, iznad ponora, te pruža nevjerojatan pogled na Makarsku rivijeru i otoke koji će svakog posjetitelja ostaviti bez daha

Split

Najveći dalmatinski grad u Hrvatskoj, drugi po veličini nakon Zagreba, poznat po Dioklecijanovoj palači izgrađenoj u 3. stoljeću, najveće je prometno čvorište u Dalmaciji, koje ima trajektnu luku, željeznički i autobusni kolodvor te zračnu luku.

Otok Hvar

Nalazi se 17 nautičkih milja od Tučepa. Grad Hvar, najveće naselje na otoku, obiluje romaničkim i renesansnim građevinama i odiše mediteranskim ugođajem. zovu je hrvatska Madeira. Grad Jelsa, drugi najveći otok, poznat je po proizvodnji vina. Mogućnost cjelodnevnog izleta.

Otok Brač

Nalazi se točno 12 nautičkih milja nasuprot Tučepa. Brač, otok kamena, sunca i mora. Čim kročite na njegovo tlo, njegove ljepote, čisto more, duge plaže, borove šume i sva mjesta za mir i zabavu bit će vaša. Mala mjesta: Supetar, Bol, Milna, Postira….. Cjelodnevni izleti.

Trogir

Mali grad i luka na kraju Kaštelanskog zaljeva, 27 km od Splita. To je mali otočić preko kojeg se Čiovo povezuje s kopnom. Dva tisućljeća burne prošlosti upisana su na zidinama ovog grada, prevlake između pitomih brežuljaka i plodnih dolina na kopnu i otoku Čiovu. Mogućnost cjelodnevnih i poludnevnih izleta.

Dubrovnik

Romanički, gotički, renesansni i barokni grad – sve u jednom. Ovaj grad je bez sumnje jedan od najljepših na svijetu. Nalazi se na jugu Dalmacije. Cjelodnevni izleti brodom ili autobusom.

Imotski

Srednjovjekovni gradić smješten u unutrašnjosti iza planine Biokovo, u blizini plodnog kraškog Imotskog polja, poznatog po svojim vinima. Tu su i Modro i Crveno jezero. Ovaj grad nudi potpuno drugačiji ugođaj od onog na moru. Poludnevni izleti autobusom.

Omiš

Primorski, srednjovjekovni gradić smješten u slikovitom kanjonu rijeke Cetine, samo 40 km od Tučepa. Pet kilometara uz kanjon Cetine nalaze se Radmanove mlinice, izletište poznato po kruhu i svježoj pastrvi. Rijeka Cetina nudi pregršt mogućnosti za one koji preferiraju aktivniji odmor, poput raftinga, vožnje kanuom i sl. Poludnevni izleti brodom ili autobusom.

National Park Krka

Je prostrano, pretežno neizmijenjeno područje iznimnih i višestrukih prirodnih vrijednosti, a obuhvaća jedan ili više očuvanih ili neznatno izmijenjenih ekosustava. Namjena mu je prvenstveno znanstvena, kulturna, obrazovna i rekreacijska, a turistička djelatnost u ulozi posjećivanja i razgledavanja. Nacionalni park Krka proglašen je 1985. godine, a sedmi je Nacionalni park Hrvatske.

U cijelosti se nalazi u Šibensko-kninskoj županiji i prostire se na površini od 109 km2 uz Krku: dva kilometra nizvodno od Knina do Skradina i donjeg toka Čikole.S ponornim dijelom ušća duga je oko 72,5 km i ima 22 rijeke u Hrvatskoj. Sa svojih sedam sedrenih slapova i ukupnim padom od 242 m Krka je prirodni i krški fenomen.

Međugorje

Svjetski poznata svetišta smještena oko 60 km sjeveroistočno od Tučepa.

National Park plitvička jezera

Najistaknutiji i najposjećeniji među osam nacionalnih parkova u Hrvatskoj – Plitvička jezera, jedini je prirodni, u društvu kulturnih vrijednosti, u Hrvatskoj uvršten na Popis svjetske baštine (UNESCO) 1979. godine, među prvima u svijetu.