Politika kolačića

Ažurirano 30.03.2022

Definicije i ključni pojmovi

Kako bismo što jasnije objasnili stvari u ovim Pravilima o kolačićima, svaki put kada se bilo koji od ovih pojmova spominje, strogo su definirani kao:

 • Kolačić: mala količina podataka koje generira web stranica i sprema ih vaš web Koristi se za identifikaciju vašeg preglednika, pružiti analitiku, zapamtiti podatke o vama kao što su vaše jezične postavke ili podaci za prijavu. • Tvrtka: kada se u ovoj politici spominje “Tvrtka”, “mi”, “nas” ili “naš”, to se odnosi na Villu Vinka, koja je odgovorna za vaše podatke prema ovim Pravilima o kolačićima.
 • Uređaj: bilo koji uređaj povezan s internetom kao što je telefon, tablet, računalo ili bilo koji drugi uređaj koji se može koristiti za posjet Villi Vinka i koristiti usluge. • Osobni podaci: sve informacije koje izravno, neizravno ili u vezi s drugim informacijama — uključujući osobni identifikacijski broj —omogućuju identifikaciju ili identifikaciju fizičke osobe.
 • Usluga: odnosi se na uslugu koju pruža Villa Vinka kako je opisano u relativnim uvjetima (ako je dostupno) i na ovoj • Usluga treće strane: odnosi se na oglašivače, sponzore natjecanja, promotivne i marketinške partnere i druge koji pružaju naš sadržaj ili čiji proizvodi ili usluge mislimo da bi vas mogli zanimati.
 • Web stranica: stranica Ville Vinka.” kojoj se može pristupiti putem ovog URL-a: villa-vinka.com
 • Vi: osoba ili subjekt koji je registriran u Villi Vinka za korištenje

Uvod

Ova Pravila o kolačićima objašnjavaju kako Villa Vinka i njezine podružnice (zajedno “Villa Vinka”, “mi”, “mi” i “naši”), koriste kolačiće i slične tehnologije kako bi vas prepoznali kada posjetite našu web stranicu, uključujući bez ograničenja www. villa-vinka.com i sve povezane URL- ove, mobilne ili lokalizirane verzije i povezane domene / poddomene (“web-stranice”). Objašnjava što su te tehnologije i zašto ih koristimo, kao i izbore kako ih kontrolirati.

Što je kolačić?

Kolačić je mala tekstualna datoteka koja se pohranjuje na vaše računalo ili drugi uređaj povezan s internetom kako bi se identificirao vaš preglednik, pružila analitika, zapamtile informacije o vama kao što su vaše jezične postavke ili podaci za prijavu. Potpuno su sigurni i ne mogu se koristiti za pokretanje programa ili isporuku virusa na vaš uređaj.

Zašto koristimo kolačiće?

Koristimo kolačiće prve i/ili treće strane na našoj web stranici u različite svrhe kao što su:

 • Olakšati rad i funkcionalnost naše web stranice;
 • Kako bismo poboljšali svoje iskustvo naše web stranice i učinili navigaciju po njima bržom i lakšom; 
 • Omogućiti nam da napravimo prilagođeno korisničko iskustvo za vas i da razumijemo što je za vas korisno ili od interesa;
 • Analizirati kako se naše web mjesto koristi i kako ga najbolje možemo prilagoditi; 
 • Identificirati buduće izglede i personalizirati marketinške i prodajne interakcije s njima;
 • Za olakšavanje prilagođavanja online oglašavanja vašim interesima

Koju vrstu kolačića koristi Villa Vinka?

Kolačići mogu biti kolačići sesije ili trajni kolačići. Kolačić sesije automatski istječe kada zatvorite preglednik. Trajni kolačić ostat će sve dok ne istekne ili dok ne izbrišete svoje kolačiće. Datumi isteka su postavljeni u samim kolačićima; neki mogu isteći nakon nekoliko minuta, dok drugi mogu isteći nakon više godina. Kolačići koje postavlja web-mjesto koje posjećujete nazivaju se “kolačićima prve strane”.

Strogo potrebni kolačići nužni su za funkcioniranje naše web stranice i ne mogu se isključiti u našim sustavima. Oni su neophodni kako bi vam omogućili navigaciju po web stranici i korištenje njezinih značajki. Ako uklonite ili onemogućite ove kolačiće, ne možemo jamčiti da ćete moći koristiti našu web stranicu. 

Na našoj web stranici koristimo sljedeće vrste kolačića:

Esencijalni kolačići

Koristimo bitne kolačiće kako bi naše web mjesto funkcioniralo. Ovi kolačići su striktno potrebni za omogućavanje osnovne funkcionalnosti kao što su sigurnost, upravljanje mrežom, vaše postavke kolačića i pristupačnost. Bez njih ne biste mogli koristiti osnovne usluge. Možete ih onemogućiti promjenom postavki preglednika, ali to može utjecati na funkcioniranje web-mjesta.

Kolačići performansi i funkcionalnosti

Ovi kolačići se koriste za poboljšanje performansi i funkcionalnosti naše web stranice, ali nisu bitni za njihovu upotrebu.

Međutim, bez ovih kolačića, određene funkcije poput videozapisa mogu postati nedostupne ili ćete morati unijeti svoje podatke za prijavu svaki put kada posjetite web stranicu jer se ne bismo mogli sjetiti da ste se prethodno prijavili.

Marketinški kolačići

Ovi marketinški kolačići temeljeni na računu omogućuju nam da identificiramo buduće izglede i personaliziramo prodaju i marketinške interakcije s njima.

Kolačići za oglašavanje

Ovi kolačići tijekom vremena prikupljaju informacije o vašim mrežnim aktivnostima na web stranici i drugim mrežnim uslugama kako bi vam internetski oglasi bili relevantniji i učinkovitiji. To je poznato kao oglašavanje temeljeno na interesu. Oni također obavljaju funkcije poput sprječavanja stalnog ponovnog pojavljivanja istog oglasa i osiguravanja da se oglasi pravilno prikazuju za oglašivače. Bez kolačića, oglašivaču je stvarno teško doći do svoje publike ili znati koliko je oglasa prikazano i koliko su klikova dobili.

Kolačići društvenih medija

Ovi kolačići se koriste kada dijelite informacije pomoću gumba za dijeljenje na društvenim mrežama ili gumba „sviđa mi se“ na našoj stranici ili kada povežete svoj račun ili se bavite našim sadržajem na ili putem web stranice društvenih mreža kao što su Facebook, Twitter ili Google+.

Društvena mreža će zabilježiti da ste to učinili. Ovi kolačići također mogu uključivati određeni kod koji je postavljen na platformu kako bi pomogao u praćenju konverzija iz oglasa, optimiziranju oglasa na temelju prikupljenih podataka, izgradnji ciljane publike za buduće oglase i ponovnom marketingu kvalificiranim korisnicima koji su već poduzeli određene radnje na platformi.

Kako možete upravljati kolačićima?

Većina preglednika omogućuje vam da kontrolirate kolačiće kroz njihove postavke ‘postavki’. Međutim, ako ograničite mogućnost web-mjesta da postavljaju kolačiće, možete pogoršati svoje cjelokupno korisničko iskustvo jer vam više neće biti personalizirano. To vas također može spriječiti u spremanju prilagođenih postavki kao što su podaci za prijavu. Proizvođači preglednika pružaju stranice pomoći koje se odnose na upravljanje kolačićima u svojim proizvodima.

Proizvođači preglednika pružaju stranice pomoći koje se odnose na upravljanje kolačićima u svojim proizvodima. Molimo pogledajte dolje za više informacija. 

 • Mozilla Firefox 
 • Google Chrome Internet Explorer
 • Safari (Desktop) 
 • Safari (mobilni uređaj) 
 • Android preglednik 
 • Opera
 • Opera Mobile

Blokiranje i onemogućavanje kolačića i sličnih tehnologija

Gdje god da se nalazite, također možete postaviti svoj preglednik da blokira kolačiće i slične tehnologije, ali ova radnja može blokirati naše bitne kolačiće i spriječiti ispravno funkcioniranje naše web stranice te možda nećete moći u potpunosti koristiti sve njegove značajke i usluge. Također biste trebali biti svjesni da također možete izgubiti neke spremljene podatke (npr. spremljene podatke za prijavu, postavke stranice) ako blokirate kolačiće na svom pregledniku. Različiti preglednici omogućuju vam različite kontrole. Onemogućavanje kolačića ili kategorije kolačića ne briše kolačić iz vašeg preglednika, to ćete morati učiniti sami iz vašeg preglednika, trebali biste posjetiti izbornik pomoći vašeg preglednika za više informacija.

Promjene naše politike kolačića

Možemo promijeniti našu uslugu i pravila, a možda ćemo morati unijeti izmjene u ova Pravila o kolačićima tako da točno odražavaju našu uslugu i pravila. Osim ako zakonom nije drugačije propisano, obavijestit ćemo vas (na primjer, putem naše usluge) prije nego što unesemo izmjene u ova Pravila o kolačićima i dati vam priliku da ih pregledate prije nego što stupe na snagu. Zatim, ako nastavite koristiti Uslugu, bit ćete obveznici ažuriranih Pravila o kolačićima. Ako se ne želite složiti s ovim ili bilo kojim ažuriranim Pravilima o kolačićima, možete izbrisati svoj račun

Vaš pristanak

Korištenjem naše web stranice, registracijom računa ili kupnjom, ovime pristajete na našu Politiku kolačića i slažete se s njezinim uvjetima.

Kontaktirajte nas

Ne ustručavajte se kontaktirati nas ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s našom politikom kolačića.